Pagrindiniai „Juodojo Džeko“ terminai

Pagrindiniai „Juodojo Džeko“ terminai

Draudimas („Insurance“): tai pasirinkimas, kuriuo galima pasinaudoti, jei krupjė pirma korta yra tūzas. Kitaip tariant, kai sekanti korta gali surinkti 21 („Blackjack“). Tokiu atveju lošėjas gali statyti pusę savo pradinio statymo. Jei krupjė surinks 21, laimės draudimas, kuris išmokamas santykiu 2:1. Jei krupjė neturės „Blackjack“, tuomet lošėjas praloš savo draudimą.

Dvigubinimas („Double“ / „Double down“): statymo padvigubinimas. Jei lošėjas turi geras kortas, jis gali padvigubinti savo statymą. Krupjė lošėjui duoda paskutinę kortą, o žaidimas yra užbaigiamas.

„Hit“: šį terminą naudoja lošėjai prašydami kitos kortos.

Išskyrimas („Split“): jei lošėjas turi dvi tokios pačios vertės kortas, jis gali jas padalinti ir toliau lošti kaip dvejomis atskiromis „rankomis“. Tokiu atveju reikia padvigubinti savo pradinį statymą.

„Juodasis Džekas“ („Blackjack“): stipriausia galima kortų kombinacija. Ją sudaro tūzas ir bet kokia kita korta, kurios vertė yra 10 (pvz.: 10, J, Q ir K).

„Kieta ranka“ („Hard hand“): apibūdina situaciją, kai lošėjas neturi tūzo ir jam kyla pavojus po sekančios kortos gavimo pralaimėti.

Kortos traukimas („Draw“): lošėjas gauna savo pirmą papildomą kortą (pvz.: po pirmų dviejų kortų).

Likti su turima kombinacija („Stand“): lošėjas daugiau nepageidauja gauti naujų kortų.

Lygiosios („Stand off“): tai tokia situacija, kai lošėjas ir krupjė surenka po vienodą taškų sumą. Tokiu atveju laimėtojo nėra, o krupjė statymą grąžina lošėjui.

„Lygūs pinigai“ („Even money“): jei lošėjas turi „Blackjack“, o krupjė pirma korta iškrenta tūzas, jis lošėjui pasiūlys paimti „lygius pinigus“. Lošėjas gali pasirinkti išmokėjimą santykiu 1:1 (dažniausiai laimima santykiu 2:1). Tai leidžia lošėjui išvengti kortos traukimo ir neprarasti savo pinigų.

„Minkšta ranka“ („Soft hand“): tai tokia situacija, kai lošėjas turi tūzą.

„Nesubalansuotas skaičiavimas“ („Unbalanced count“): nesubalansuota kortų skaičiavimo sistema. Tai tokios skaičiavimo sistemos, kai susumavus visų kortų malkoje esančių kortų vertes, rezultatas nėra lygus 0.

Pralošimas („Bust“): pralošiama, kai turimų kortų vertė viršija 21.

„Subalansuotas skaičiavimas“ („Balanced count“): subalansuota kortų skaičiavimo sistema. Naudojantis šia sistema palaikoma pusiausvyra tarp teigiamų ir neigiamų kortų. Tai reiškia, jog susumavus visų kortų malkoje esančių kortų vertes, rezultatas bus lygus 0.

Kitus „Juodojo Džeko“ („Blackjack“) terminus galite rasti blackjackzaidimu.eu interneto svetainėje patalpintame „Blackjack“ terminų žodyne. Prieš žaidžiant, būtina išmokti žaidimo taisykles. Priešingu atveju, niekada negalėsite pilnai mėgautis žaidimu. Netgi galite nusivilti, kad nepavyksta laimėti.

Dvidešimt vienas